16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

اوباما: آمریکا و کشورهای شورای همکاری منفعتی در مناقشه با ایران ندارند

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، در نشست رهبران شورای همکاری خلیج فارس در ریاض به این کشورها اطمینان داد که واشینگتن از آنها در برابر هرگونه تعرض خارجی حمایت خواهد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا در چهارمین سفر خود به عربستان سعودی در عین حال تاکید کرد که نه آمریکا و نه کشورهای عرب خلیج فارس منفعتی در مناقشه با ایران نمی‌بینند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما گفت: «حتی با وجود توافق هسته‌ای، همه ما می‌دانیم که نگرانی‌های جدی‌ای درباره رفتار ایران وجود دارد.»
روابط دولت اوباما و عربستان سعودی به دلیل اختلافاتی از جمله توافق اتمی با ایران، بحران سوریه و عراق، از گرمی سابق برخوردار نیست.
هنگام ورود اوباما به ریاض در روز چهارشنبه، ملک سلمان به استقبال او نرفت و تنها امیر ریاض و سفیر سعودی در واشینگتن به فرودگاه رفته بودند.
باراک اوباما در صحبت‌های روز پنجشنبه خود با اشاره به آنچه که «فعالیت‌های بی‌ثبات‌‌‌کننده» ایران در منطقه خواند، گفت: «هیچیک از کشورهای ما نفعی در مناقشه با ایران ندارد.»
به گزارش رویترز، رئیس جمهور آمریکا در بخشی دیگر از سخنانش گفت: «من بار دیگر بر این سیاست ایالات متحده تاکید می‌کنم که ما همه مولفه‌های قدرت خود را به‌کار خواهیم گرفت تا منافع خود در منطقه خلیج فارس را تضمین کنیم و مانع هرگونه تعرض خارجی علیه متحدانمان و شرکایمان شویم و با آن مقابله کنیم.»
وی در عین حال از توافق اتمی با ایران حمایت کرد و گفت که این توافق همه راه‌های ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را مسدود می‌کند.
باراک اوباما همچنین تصریح کرد آنچه که درباره آمریکا و متحدان و دوستانش صدق می‌کند درباره آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس نیز صادق است و آن این است که میان آنها اختلاف نظر وجود دارد.
رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین بر اتفاق نظر شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا برای مبارزه با «حکومت اسلامی» تاکید کرد.
همزمان با حضور باراک اوباما در عربستان سعودی، شاهزاده ترکی الفیصل رئیس پیشین اطلاعات و امنیت سعودی و سفیر سابق این کشور در آمریکا در مصاحبه با سی ان ان گفت که رابطه ریاض با واشینگتن هیچگاه مانند سابق نخواهد شد.
از سوی دیگر گروهی از سیاستمداران آمریکایی در تلاشند 28 صفحه از گزارش محرمانه حملات 11 سپتامبر را که مربوط به عربستان سعودی است، علنی کنند. همین امر رابطه ریاض- واشینگتن را بیش از پیش با چالش مواجه کرده است.