16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

تهران در آستانه بیابان‌زایی قرار گرفت

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران عقیده دارد که تهران شاهد 36 سانت نشست زمین است و این آخرین مرحله قبل از بیابان‌زایی است. در جنوب ایران نیز با خشک شدن رودخانه کر ناقوس مرگ دریاچه بختگان به صدا در آمد.
محمدهادی حیدرزاده، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران، در گفت‌وگویی از نشست زمین تهران به میزان 36سانتیمتر خبر داده و هشدار می‌دهد که سرزمین ایران به سرعت به سوی بیابانی‌شدن پیش می‌رود.
حیدرزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است که مطالعات و اقدامات کارشناسانه نشان می‌دهد که میزان خشکی و بیابانی‌شدن رو به افزایش است و ایران اولین کشور دنیاست که به سرعت به بیابان بدل می‌شود.
عوامل داخلی و خارجی تولید گرد و غبار
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران در گفت‌وگوی یادشده به آفت افزایش گردوغبار در استان تهران نیز اشاره کرده می‌گوید: کانون‌های گرد و غبار این استان به سه بخش بین‌المللی و فرامرزی مثل عراق، کانون‌های مجاور تهران مثل سمنان، قم و قزوین و کانون‌های داخل استانی تقسیم می‌شود.
به گفته او خشک شدن تالاب بندعلی خان در ورامین و تالاب‌های استان‌های مجاور نیز باعث خیزش بیشتر ریزگردها شده است.
حیدرزاده همچنین یادآور می‌شود که کاهش بارندگی، مدیریت ناصحیح منابع آب و استفاده بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی روند خیزش گرد و خاک را تشدید می‌کند.
مرگ تدریجی بختگان به دنبال خشکی کر
رسانه‌های ایران از خشکی رودخانه کر در استان فارس خبر می‌دهند. با خشک شدن این رودخانه که منبع اصلی تأمین آب دریاچه بختگان است، خطر مرگ یکی از بزرگترین و پربرکت‌ترین تالاب های ایران را تهدید می‌کند.
در گزارش خبرگزاری مهر آمده است که ۹۰ درصد آب دریاچه بختگان از طریق رودخانه کر تامین می‌شود و حال با خشک شدن آن رودخانه سرچشمه‌های حیات بختگان نیز از بین رفته است.
در علت خشک شدن رود کر گفته می‌شود که علاوه بر کاهش شدید بارندگی، سدسازی‌های غیرعلمی و برداشت‌های بی‌رویه رمق تمام سفره‌های آب زیرزمینی استان را گرفته است.
بنا به همین گزارش در سال‌های اخیر دهها رودخانه و دریاچه خشکیده‌اند و به احیای آنها نیز امیدی نیست.
اکنون سالهاست که هم در ایران و هم در سطح بین‌المللی کارشناسان نسبت به خطر کم‌آبی در فلات ایران هشدار می‌دهند. بنا به خوش‌بینانه‌ترین برآوردها ایران در 20 سال آینده حدود یک سوم از منابع آبی سطحی و سفره‌های زیرزمینی خود را از دست می‌دهد.