16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

گروه دموکراسی خواه تونسی برنده جایزه نوبل صلح 2015 شد

یک گروه چهارگانه دموکراسی خواه تونسی به دلیل همیاری درنخستین جنبش موفقیت آمیز موسوم به بهار عرب، برنده جایزه نوبل صلح سال 2015شد.
کمیته نروژی صلح نوبل روز جمعه “کمیته چهارگانه گفتگوی ملی تونس”، که ائتلافی از سازمان‌های مدنی آن کشور است، را به عنوان برنده جایزه نوبل صلح امسال معرفی کرد.
پیشتر از پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان، محمدجواد ظریف و جان کری وزیران امور خارجه ایران و ایالات متحده، و همچنین آنگلا مرکل صدراعظم آلمان به عنوان بخت‌های احتمالی این جایزه نام برده شده بود.
رئیس کمیته نروژی نوبل در معرفی کمیته چهارگانه تونسی گفت، این گروه توانست نظامی را شکل دهد که حقوق اساسی همه مردم تونس – به رغم جنسیت، باورهای سیاسی و اعتقادات دینی – تضمین شود.
گفتگوهای ملی تونس برای حل بحران سیاسی و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در آن کشور در سال 2013میلادی به پیشنهاد تعدادی از تشکل‌های غیردولتی و صنفی در تونس موسوم به کمیته چهارجانبه برگزار شد.
این کمیته متشکل از اتحادیه سراسری کار تونس، اتحادیه صنایع، بازرگانی و صنایع سنتی تونس، انجمن دفاع از حقوق بشر تونس و کانون ملی وکلای تونس است.
عبدوستار بن موسی رئیس انجمن دفاع از حقوق بشر تونس گفت، دریافت جایزه صلح نوبل برای ما خوشحال کننده است و در زمانی این جایزه اهدا می‌شود که تونس وارد دورانی شده که با خطر ناآرامی و تهدیدهای تروریستی روبرو است.
او همچنین گفت که جایزه صلح نوبل به گروه چهارگانه نشان می‌دهد گفتگو بنیانی است که بر پایه آن می‌توان بر بحران‌های سیاسی چیره شد.
بهار عربی با انقلاب تونس معروف به انقلاب یاس در دسامبر سال 2010 آغاز شد. در روز 14 ژانویه 2011 در پی اعتراض‌های گسترده مردمی و کشته و زخمی شدن معترضانی که خوستار اصلاحات دمکراتیک بودند، زین العابدین بن علی رئیس جمهوری از قدرت کناره گرفت.
بهار عربی به سرعت به کشورهای دیگر منطقه گسترش یافت و موجی از اعتراض های گسترده برای اصلاحات دموکراتیک، لیبی ، مصر و سوریه را نیز فرا گرفت.
گرچه تونس توانست با برقراری گفتگوهای ملی، روند انتقال به دموکراسی را در مسیری صلح آمیز طی کند، اما دیگر کشورهای منطقه هنوز برای برقراری ثبات و آرامش تلاش می‌کنند.