16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

پدر و مادر طلبه بسیجی، علی خلیلی، حکم قصاص ضارب او، احسان شاه‌قاسمی را بخشیدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پرویز خلیلی و اعظم مشتاق‌فرد پدر و مادر علی خلیلی در نامه‌ای نوشته‌اند که به‌رغم «همه قصورها، کوتاهی‌ها و گاه دلشکستگی‌ها»یی که طی این چهار سال در حق آن‌ها روا شده، «بدون ذره‌ای چشم‌داشت» مراتب گذشت از حق قصاص خود را اعلام می‌کنند.
به‌گفته رسانه‌های رسمی ایران، علی خلیلی در تیرماه سال 1390 هنگام بازگشت به منزل در حین «امر به معروف و نهی از منکر» توسط «افراد شرور» مورد ضرب و جرح قرار گرفت اما خانواده احسان شاه‌قاسمی گفته‌اند علی خلیلی به همراه چند بسیجی دیگر مانع از گوش دادن احسان و دوستان جوان‌اش به موسیقی در ماشین شده بودند و آن‌ها را مورد تعقیب قرار داده و سپس درگیر شدند که در این درگیری علی خلیلی با ضربات چاقو از ناحیه گردن زخمی و به بیمارستان منتقل شد.
پس از دستگیری ضارب و مطرح شدن شکایت، احسان دو سال در زندان ماند و خانواده او چندین بار به خانواده خلیلی مراجعه کردند و در نهایت با پرداخت دیه 35 میلیون تومانی، علی خلیلی رضایت داد.
با این حال در چهارم فروردین‌ 1393، علی خلیلی در بیمارستان از عفونت ریه جان سپرد و یک ماه بعد رئیس سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد که ضربات وارده به خلیلی با مرگ او بی‌ارتباط نبوده است.
باز شدن این پرونده مختومه از سوی مسئولان قضایی به اتهام « قتل عمد» زمانی صورت گرفت که اوج مناقشه سیاسی بر سر اجرای «طرح امر به معروف و نهی از منکر» بود.
گویا به جریان انداختن این پرونده «مختومه‌شده» با اهداف سیاسی و برای انتقال این پیام به جامعه بود که مقابله با بسیجیانی که به نوع رفتار و پوشش دختران و پسران ایراد می‌گیرند، تاوان سختی خواهد داشت.
در نهایت، حسین اصغرزاده، قاضی پرونده خلیلی، شنبه دوم خرداد سال جاری درباره قطعیت حکم اعدام متهم گفت بر اساس قانون، اجرای این حکم «لازم‌الاجرا» است.
احسان شاه‌قاسمی در حالی به مجازات مرگ محکوم شد که رسانه‌های ایران سال گذشته علت اصلی مرگ علی خلیلی را «کوتاهی بیمارستان‌ها در پذیرش و درمان وی» اعلام کرده بودند.