16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

نماینده مجلس: برخی ائمه جماعت به‌دلیل عدم التزام به اسلام ردصلاحیت شده‌اند

مسعود پزشکیان، نماینده مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه، هفتم بهمن ماه، در مورد ردصلاحیت نامزدهای انتخابات گفت: «متاسفانه برای اکثر نامزدهای ردصلاحیت شده بند یک ماده 28 درج شده که به معنای عدم التزام به اسلام است و مسئله اینجاست که در میان این افراد کسانی هستند که سابقه امامت نماز جماعت را داشته، یا کسانی که هشت سال در جبهه جنگیده‌اند و کسانی که تمام وجودشان اعتقاد به اسلام و انقلاب است.»
سخنان نماینده تبریز در مجلس در حالی بیان می‌شود که روز سه شنبه خبر رد صلاحیت حسن خمینی، نوه آیت‌الله خمینی، برای نامزدی انتخابات مجلس خبرگان رهبری منتشر شد.
به گزارش ایلنا، این نماینده اصلاح‌طلب مجلس نهم و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: «سوال اینجاست که چگونه باید این اعتقاد به اسلام را به اثبات رساند؟ از طرفی آیا می‌توان ظرف 20 روز هشت‌ هزار صفحه کتاب داستان خواند که بتوان هزاران برگ سند و مدرک مربوط این هشت هزار نامزد ردصلاحیت‌شده را مطالعه و بررسی کرد؟!»
حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور ایران، ششم بهمن، خبر داد که شورای نگهبان شامگاه دوشنبه نتیجه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری را به وزارت کشور ارسال کرده است.
به گفته آقای امیری، 37 نفر از نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان تهران تایید صلاحیت شده‌اند.
این در حالی است که بر اساس فهرست نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری که پیش از این در رسانه‌های ایران از جمله خبرگزاری فارس منتشر شده است، حداقل 120 نفر از استان تهران در انتخابات این مجلس ثبت نام کرده بودند.
مسعود پزشکیان با بیان این‌که از میزان تاثیرگذاری رئیس‌جمهور بی‌خبر است، گفت: «با این وجود هم مجلس، هم دولت و هم خود کاندیدا‌ها درحال رایزنی با مسئولان برای حل این مشکل هستند.»
ردصلاحیت‌های گسترده در داخل و خارج ایران مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، در اعتراضی دوباره به رد صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس، با انتقاد از رفتار دوگانه در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی، گفته است که «فیل‌تر» بررسی صلاحیت نامزد‌ها نباید «برای بعضی‌ها غیرقابل عبور و برای بعضی‌ها دیگر سهل و آسان باشد».
سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی با اشاره به رد صلاحیت ۶۰ درصد از کاندیداهای انتخابات مجلس ایران اعلام کرد که علاوه بر «مشکلات جدی ساختاری» در سیستم انتخابات ایران، رد صلاحیت‌های «خودسرانه» به گونه‌ای است که «حقیقتا هیچ نامزد متفاوتی باقی نمی‌ماند که مردم بتوانند به آن‌ها رای دهند