16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

وزیر خارجه بریتانیا: اسرائیل خواهان هیچ توافقی با ایران نیست

فیلیپ هموند، وزیر خارجه بریتانیا، روز چهارشنبه 24تیر خطاب به پارلمان کشورش گفت که هیچ توافقی با ایران نمی‌توانست اسرائیل را راضی کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آقای هموند در پاسخ به سخنان یکی از نمایندگان اپوزیسیون که در اعتراض به توافق هسته‌ای با ایران از نارضایتی تل‌آویو در این خصوص یاد کرد، اظهار داشت: «سؤالی که باید از خود بپرسید این است که چه نوع توافقی می‌توانست رضایت تل‌آویو را در پی داشته باشد؟»
فیلیپ هموند افزود: «پاسخ قطعاً این است که اسرائیل هیچ توافقی را با ایران نمی‌خواهد».
وزیر خارجه بریتانیا در ادامه گفت که «اسرائیل خواهان وضعیت دائمی تقابل است و به باور من این به نفع منطقه نیست و فکر نمی‌کنم به نفع ما هم باشد».
در همین حال خبرگزاری فرانسه گزارش می‌دهد که فیلیپ هموند در سخنان خود در پارلمان بریتانیا خبر داد که وی قرار است عصر چهارشنبه راهی اسرائیل شود «تا شخصاً توافق هسته‌ای ایران را برای مقام‌های آن کشور توضیح دهد».
وزیر خارجه بریتانیا هم‌چنین گفت که روز پنج‌شنبه در تل‌آویو قرار است با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر بریتانیا، دیدار کند «تا پیام بریتانیا در خصوص توافق اتمی را مستقیماً به سمع و نظر وی برساند».
بنیامین نتانیاهو از توافق حاصل‌شده با ایران به عنوان «یک اشتباه تاریخی» یاد کرده‌ است اما وزیر خارجه بریتانیا روز چهارشنبه گفت که مطمئن است اسرائیل در رویارویی با «واقعیت جدید» خاورمیانه «رویکردی عمل‌گرا» در پیش خواهد گرفت.
فیلیپ هموند در ادامه سخنانش با اشاره به بنیامین نتانیاهو گفت: «او گفته‌ است که قصد دارد تا آخر راه برای جلوگیری از این توافق تلاش کند و اسرائیل قصد دارد از نفوذش در کنگره آمریکا برای ایجاد مانع بر سر پیشرفت این توافق استفاده کند. من مطمئنم که این اقدام موفق نخواهد شد».
ابراز امیدواری برای بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران
به گزارش خبرگزاری فرانسه، فیلیپ هموند در بخش دیگری از سخنانش در مورد بازگشایی سفارت کشورش در تهران طی سال جاری میلادی ابراز امیدواری کرد.
طرح بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران که آذرماه 1390 هدف هجوم معترضان قرار گرفت سال گذشته نیز اعلام شد اما پیشرفت در این زمینه کُند بوده‌ است.
آقای هموند در این زمینه گفت: «برخی مسائل فنی از سوی هر دو طرف وجود دارد که پیشتر هم در پارلمان در موردش توضیح داده‌ام و پیش از بازگشایی، این مسائل باید اول حل شوند».
وزیر خارجه بریتانیا ادامه داد: «بسیار امیدوارم که تا پیش از پایان سال در وضعیتی قرار بگیریم که بتوانیم سفارت را باز کنیم، و علاقه‌مندم برای این منظور به تهران بروم».
مناسبات ایران و بریتانیا پیش از هجوم معترضان به سفارتخانه بریتانیا در تهران نیز تنش‌آلود بود که از جمله این تنش‌ها در دهه‌های اخیر می‌توان به مسئله فتوای بنیان‌گذار جمهوری اسلامی علیه سلمان رشدی، نویسنده شهروند بریتانیا، و بازداشت 15 ملوان بریتانیایی در خلیج فارس در سال 2007 اشاره کرد.