16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

آزمایش موشکی ایران؛ «جمهوری‌خواهان خواستار حفظ تحریم‌ها شدند

در پی انتشار گزارش کمیته سازمان ملل از «نقض» قطعنامه‌ای در ارتباط با ایران پس از انجام آزمایش موشک «عماد»، گروهی از نمایندگان جمهوری‌خواه سنای آمریکا و در عین حال برخی نمایندگان دمکرات، خواستار حفظ تحریم‌های مستقیم علیه تهران شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز ده‌ها سناتور جمهوری‌خواه روز چهارشنبه از رئیس‌جمهوری ایالات متحده خواستند تا تحریم‌ها علیه ایران را متوقف نکند.
دست‌کم 36 سناتور از 54 سناتور جمهوری‌خواه از جمله میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت در این بخش از کنگره، در نامه‌ای به اوباما گفته‌اند تحریم‌ها علیه تهران متوقف نشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز جمهوری‌خوهان کنگره که از مخالفان توافق اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی به شمار می‌روند، اکنون در پی آزمایش موشکی دو ماه پیش، بار دیگر بر تحریم‌های تهران متمرکز شده‌اند.
آنها از حمایت گروهی از نمایندگان دمکرات نیز بهره می‌برند. برای نمونه سناتور کریس کونز، که 25 آذر ماه گفته اگر شورای امنیت سازمان ملل دست به اقدامی نزدند، آمریکا باید راسا تحریم‌های تازه‌ای را علیه ایران وضع کند.
نامه‌ای که خبرگزاری رویترز می‌گوید آن را دیده از آزمایش موشک عماد به عنوان خطری برای نیروهای نظامی ایالات متحده و نیز اسرائیل نام برده است. به گفته امضاکنندگان این نامه «به همین خاطر، اشتباه است که برنامه موشک‌های بالستیک ایران را جدا از برنامه اتمی آن بدانیم».
گروهی از ناظران سازمان ملل بر تحریم‌های صادرشده علیه تهران، به تازگی در برآوردی گفته‌اند، آزمایش موشک عماد، با «قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای»، نقض قطعنامه 1929 سازمان ملل در این مورد است.
پیش از این محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، گفته بود تهران قطعنامه‌های پیش از قطعنامه 2231 را «فاقد اعتبار» دانسته و خود را موظف به اجرای آنها نمی‌داند.
قطعنامه 2231در پی توافق اتمی ایران وشش قدرت جهانی و در حمایت از آن صادر شده است. البته در این قطعنامه از ایران خواسته شده تا به فعالیت‌هایی که به موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای مربوط شود، دست نزند.
ایران همواره اهداف نظامی در برنامه اتمی خود را رد کرده و در عین حال می‌گوید تولید موشک‌هایش برای حمل کلاهک هسته‌ای نیست.
اما گزارش کمیته سازمان ملل زنجیره‌ای از واکنش‌ها را در آمریکا در پی داشته و سخنگوی کاخ سفید نیز از احتمال بررسی تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داده است.
روز 24 آذر ماه سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل، گفته بود واشینگتن بر اعضای شورای امنیت فشار وارد خواهد کرد تا به اقدامی عملی علیه واقعه اخیر دست بزنند.