16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

اجری طرح جمع‌آوری زنان “معتاد متجاهر” در تهران

با درخواست دولت و موافقت قوه قضاییه، پلیس تهران عملیات جمع‌آوری زنان “معتاد متجاهر” را، یعنی کسانی که علنی اعتیاد شان مشخص است، آغاز کرد.
به گزارش رسانه‌های ایران، صبح روز سه‌شنبه دهم آذر ماه عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران به نیروی انتظامی مجوز داد تا زنان معتاد را در سطح شهر تهران جمع‌آوری کرده و به مرکز بازپروری شفق منتقل کند. این مجوز به دنبال درخواست سید حسین هاشمی استاندار تهران صادر شده است.
متجاهر در لغت به معنای آشکار کردن عملی است و به معتادانی که برای پوشاندن اعتیاد خود تلاشی نمی‌کنند “معتاد متجاهر” گفته می‌شود.
عیسی فرهادی، فرماندار تهران نیز خبر داده که علاوه بر زنان “معتاد متجاهر” زنان کارتن خواب هم جمع‌آوری خواهند شد و پیش‌بینی کرده در حدود 600 زن کارتن خواب و فرزندانشان در یک هفته جمع آوری شوند.
این درحالی است که طرح جمع‌آوری معتادان تاکنون بارها اجرا شده اما با استناد به اظهارات مقامات رسمی، موفق نبوده است.
این طرح‌ها با انتقاد کارشناسان مسائل اجتماعی نیز مواجه است و از جمله سیدحسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در مخالفت با طرح فعلی می‌گوید: ” برخوردهای ضربتی اگرچه ممکن است به صورت مقطعی مشکل‌گشا باشد اما در بلندمدت بی‌نتیجه است و اثرگذاری جدی ندارد.”
او در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر توضیح داد که “آسیب‌های اجتماعی به ویژه در حوزه زنان موضوعی نیست که یک شبه به وجود آمده باشد و یک شبه از بین برود. جنس آسیب‌های اجتماعی از جنس نرم و فرهنگی است و با برخوردهای ضربتی و رویکرد صرف انتظامی و قضایی نمی‌توانیم آن را کاهش دهیم یا با آن مقابله کنیم.”
از سوی دیگر کمپ ترک اعتیاد شفق هم مرکزی جنجالی است که درباره کارایی آن تردیدهای جدی وجود دارد.
روزنامه شرق در سال 92 در گزارشی افشا کرد که 53 نفر از معتادان انتقال یافته به کمپ شفق جان خود را از دست داده‌اند. این گزارش حاوی اطلاعات و جزییات تکان‌دهنده‌ای بود و از ضرب و شتم شدید معتادان، کمبود امکانات، رواج بیماری‌های مانند اسهال خونی و… روایت می‌کرد.
عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران شهریور ماه امسال از چهره ظاهری پایتخت انتقاد کرده و گفته بود: “متاسفانه چهره پایتخت در چهارراه‌ها و برخی اتوبان‌های پر تردد مناسب نیست و کودکان دست فروش، سی دی فروش‌ها، گل فروش‌ها، متکدیان و … چهره تهران را نامناسب کرده‌اند.”
به نظر می‌رسد طرح فعلی نیز بدون توجه به انتقادات کارشناسان، بر هدف پاکسازی چهره ظاهری پایتخت متمرکز شده است.