16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

اعتراض‌ها به بازداشت روزنامه‌نگاران ایرانی به اتهام جاسوسی

بعد از بازداشت پنج روزنامه نگار در تهران، موج جدیدی از اعتراض به این بازداشت‌ها روی داده است.
پس از انتقاد رئیس‌جمهوری ایران از بازداشت روزنامه‌نگاران با اتهام همکاری با “دولت‌های متخاصم غربی”، برخی از نمایندگان مجلس نیز به این اقدام سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعتراض کردند.
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن بازداشت دست کم چهار روزنامه‌نگار، از موج تازه تهدید، احضار و بازجویی روزنامه‌نگاران ایرانی خبر داده است.
رسانه‌های منتسب به نهادهای امنیتی و نظامی در ایران از بازداشت پنج روزنامه‌نگار خبر می‌دهند که بنا بر اعلام سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی “اعضای شبکه نفوذی همکار با دولت‌های متخاصم غربی در فضای مجازی و مطبوعات کشور” بودند.
تاکنون خبر بازداشت عیسی سحرخیز و احسان مازندرانی تایید شده و از آفرین چیت‌ساز و سامان صفرزایی به عنوان دو روزنامه‌نگار دیگر بازداشتی نام برده می‌شود اما نفر پنجم مشخص نیست.
مرتضی کاظمیان در گفت‌وگو با صدای آمریکا: به دنبال انسداد فضای سیاسی در ماه‌های باقیمانده تا انتخابات هستند
روز گذشته حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این دستگیری‌ها گفت: “بی‌خودی نرویم یک، دو نفر را از اینجا و آنجا به بهانه‌ای بگیریم و پرونده‌سازی کنیم، بعد بیاییم این پرونده را بزرگ کنیم در کشور و بعد بگوییم این خط، خط نفوذ است و این جریان، جریان نفوذ است.”
خطر نفوذ آمریکا و غرب در ماه‌های اخیر به طور مکرر از سوی آیت‌الله خامنه‌ای و برخی مقامات ارشد نظام گوشزد شده اما حسن روحانی تاکید کرد که نباید از ” کلمات و واژگان” آیت‌الله خامنه‌ای “سوءاستفاده” شود.
مرتضی کاظمیان، فعال رسانه‌ای و سیاسی در گفت‌وگو با صدای آمریکا، با انتقاد از سکوت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، واکنشآقای روحانی را “با ارزش و مهم” توصیف می کند و آن را نشانه ای از وجود “اختلاف جدی در ساختار قدرت” ایران می‌داند.
علی مطهری، نماینده مجلس: قصدشان ایجاد خفقان و محدود کردن آزادی بیان است
آقای کاظمیان در تفسیر دلایل بازداشت روزنامه‌نگاران، به “ترس اقتدارگرایان از تعمیق روابط تهران و واشنگتن” که در ادبیات رهبر جمهوری اسلامی “خطر نفوذ” نامیده می‌شود اشاره می‌کند. به گفته او انسداد فضای سیاسی و افزایش خودسانسوری در روزنامه‌نگاران در ماه‌های باقیمانده تا انتخابات از دیگر اهداف پروژه امنیتی اخیر است.
واکنش انتقادی برخی نمایندگان مجلس
علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز به دستگیری روزنامه‌نگاران واکنش نشان داد و گفت نباید طوری شود که “کلمه نفوذ هم مثل کلمه فتنه به صورت ابزاری برای به حاشیه راندن رقبای سیاسی و سرکوب منتقدان درآید”.
به گفته این نماینده اصولگرای حامی دولت “افرادی می‌خواهند کلمه نفوذ را مانند کلمه فتنه وسیله‌ای برای ایجاد خفقان کنند و کسانی را به این بهانه بازداشت و آزادی بیان را محدود کنند و البته مردم به آنها اجازه نخواهند داد.”
او همچنین اضافه کرده که “حیات سیاسی این افراد” در گروی ایجاد محدودیت‌هاست و چون در فضای آزاد قادر به رقابت با رقبای خود نیستند، از “فتنه پس از برجام و فتنه چهارم” صحبت می‌کنند، در حالی که “همه اینها خیالات شیطانی خود آنهاست و واقعیت ندارد”.
احمد توکلی، نماینده مجلس: نگرانم دغدغه رهبر به اقدامات امنیتی و انتظامی خلاصه شود