16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

صادق لاریجانی حرف‌های روحانی را مصداق افترا خواند

صادق لاریجانی می‌گوید حرف روحانی که برخی رسانه‌ها را پلیس و منادی پیشاپیش دستگیری افراد خواند، مصداق افترا و توهین به قوه قضاییه است. وزیر کشور می‌گوید قوه قضاییه هنوز مدارک دستگیرشدگان را به او تحویل نداده است. بحث نفوذ دشمن و موج دستگیری روزنامه‌نگاران تا چه اندازه ناشی از تسویه حساب‌‌های سیاسی پساتوافق و پیش از انتخابات است؟
رئیس قوه قضاییه ایران روز دوشنبه 18 آبان از صحبت‌های حسن روحانی در نمایشگاه مطبوعات و اشارات او به نقش پلیسی برخی رسانه‌ها انتقاد کرد. روحانی در بخشی از سخنرانی خود گفته بود که با مطالعه برخی نشریات می‌توان فهمید که فردا قرار است چه کسی دستگیر شود و آبروی چه کسانی برده شود.»
لاریجانی در جلسه مسئولان قوه قضاییه این حرف‌ها را خلاف واقع و توهین به دستگاه قضایی دانست و گفت: «انتظار چنین بیانی را از مسئولان مطلع نظام نداریم.»
لاریجانی هم‌زمان تکرار کرده که بعضی رسانه‌ها به تشویش افکار عمومی دامن می‌زنند: «قابل قبول نیست که رسانه‌ها به جای ایفای نقش آگاهی‌بخشی و ارتقای سطح جامعه با گرفتن پول و بر خلاف امنیت کشور برای اجانب کار کنند.» رئیس قوه قضاییه در همین دو جمله دو اتهام علیه رسانه‌ها طرح کرده: گرفتن پول از اجانب برای کار علیه امنیت ملی و دامن زدن به تشویش افکار عمومی.
صادق لاریجانی نکاتی را هم “من‌باب نصیحت” به روحانی گوشزد کرده است. روحانی در سخنرانی افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات گفته بود: «قوه قضاییه باید مامن جامعه باشد و اگر نمک سالم باشد هر چیزی اشکال داشته باشد می‌توان جلوی آن را گرفت اما اگر نمک فاسد شود کار بسیار سخت می‌شود…» رئیس قوه قضاییه پرسیده مقصود از این جملات شرطی‌، در حالی که شامل قوه مجریه هم می‌شود چیست؟
به گفته لاریجانی، اگر مقصود این باشد که القا شود قوه قضاییه چنین شده، این افترا است و اگر غیر ‌آن باشد، توهین است. لاریجانی افزوده که تخلف و استفاده یک روزنامه از اطلاعات خود به نحو نادرست، هیچ ربطی به قوه قضاییه ندارد و نباید القا کرد که روزنامه خاصی بر قوه قضاییه سیطره دارد که امروز می‌گوید و فردا فردی دستگیر می‌شود.
حسن روحانی در سخنرانی خود در نمایشگاه مطبوعات این را هم گفته بود که هر مامور امنیتی نمی‌تواند معیاری برای مطبوعات و نشریات باشد.
حرف‌های روحانی واکنشی به دستگیری پنج روزنامه‌نگار در هفته گذشته و مشارکت فعال خبرگزاری‌های نزدیک به محافل امنیتی و نظامی از قبیل تسنیم و فارس در پوشش خبری این بازداشت‌ها بود. این دو خبرگزاری، به مراتب زودتر از دیگران اطلاعیه واحد اطلاعات سپاه در مورد دستگیری‌ها را منتشر کردند و ریز سخنان یک مقام امنیتی موسوم به “عاصف” در تلویزیون را نیز به سرعت پوشش دادند. این مقام امنیتی اعلام کرد که مجموعه‌ای شامل “مجر‌ب‌ترین فعالان رسانه‌ای اپوزیسیون خارجی و داخلی تلاش می‌کردند با شبکه سازی از خبرنگاران داخلی برای افکار عمومی اولویت سازی کنند.”
دستگیری عیسی سحرخیز، احسان مازندرانی‌، آفرین چیت‌ساز و سامان صفرزاده تحت عنوان عوامل نفوذی انجام شده است. نام نفر پنجم اعلام رسمی نشده اما ظاهرا نزار زکا، با تابعیت دوگانه آمریکایی و لبنانی پنجمین نفر باشد. خبرگزاری فارس نوشته که نزار زکا با سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا مرتبط بوده و می‌خواسته در ایران تظاهراتی را سازماند‌هی کند.