مجردهای مایل به ازدواج میتوانند از پشت کامپیوتر دست به کار شده و برای خود آستین بالا بزنند. مؤسسه فرهنگی “تبیان” سامانهای برای همسریابی به راه انداخته که کارش گزینش “همسان” برای مجردها و نشاندنشان پای سفره عقد است.
مجردها بشتابند: پنج نسخه مجرب برای برهم زدن خواستگاری (ویژه آقایان)، توافق 5+1در ازدواج، هزار و یک بهانه بنی اسرائیلی برای نه گفتن یا هندوانه با درهای نیمهباز.
این عبارات تنها سرتیتر شمار اندکی از مقالات، داستانها، اندرزها یا توصیههایی است که انتظار خوانده شدن توسط کابرانی را میکشند که به سامانه ” ملی همسانگزینی” مراجعه کردهاند. کاربرانی که دستاندرکاران این سایت امیدوارند بتوانند زوج مناسب را برای آنان انتخاب کنند.
روز دوشنبه (25خرداد/ 15 ژوئن) در جریان مراسمی با حضور معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، سامانه ملی همسانگزینی پس از حدود یک سال فعالیت آزمایشی به طور رسمی رونمایی شد.
این سایت “همسریابی” به ابتکار موسسه فرهنگی “تبیان” در قم راهاندازی شده و برای استفاده از خدمات آن باید ابتدا به عضویت سایت درآمد. البته برای عضویت بایستی اطلاعات مربوط به خانواده را نیز وارد کرد زیرا آنطور که در این سایت آمده “در صورت هرگونه تماس میان متقاضیان علاقمند، این خانوادهها هستند که در جریان قرار خواهند گرفت.”
آشنایی به مدد واسطهها
محمود گلزاری، معاون امور جوانان وزارت ورزش، در مراسم رونمایی سامانه ملی همسانگزینی، این سایت را مخصوص خانوادههایی دانست که “دغدغه ازدواج دارند” و اظهار امیدواری کرد که با راهاندازی این سایت بتوان آمار ازدواج در کشور را سالانه به میزان 100 هزار عدد افزایش داد.
او در توضیح عملکرد این سایت خاطرنشان کرد، دختران و پسران از طریق این سایت به هم معرفی نمیشوند بلکه واسطهها و معرفان با ورود به این سایت اطلاعات دختران و پسران را با یکدیگر به اشتراک میگذارند. به گفته وی پس از آن از افراد تستهای شخصیتی گرفته میشود سپس دختر و پسر “در فضای واقعی با حضور خانواده به یکدیگر معرفی میشوند.”
به گفته دستاندرکاران این وبسایت، از زمان راهاندازی آزمایشی تا کنون 130 واسطه 3 هزار زن و مرد را به یکدیگر معرفی کردهاند که این آشناییها به شکلگیری 100ازدواج منجر شده است.
“حرکتی که باید زودتر انجام میگرفت”
محمود گلزاری شمار جوانان زیر 35سال در ایران را که در “سن ازدواج” هستند، 11 میلیون نفر عنوان کرده و از مواجهه کشور با “بحران خانواده” سخن گفته است. به گفته این مقام مسئول راهاندازی این سایت “بایستی خیلی زودتر از این صورت میگرفته است.”
آیتالله خامنهای، رهبر ایران، مشوق اصلی طرح افزایش جمعیت کشور است و سال گذشته از مسئولان خواست تا تدابیر لازم برای افزایش جمعیت را اتخاذ کنند. او گفت که جمعیت ایران باید از 80 میلیون نفر به 150 میلیون نفر در سال 2050 افزایش پیدا کند.