تیم ملی فوتسال زنان ایران با برتری یک بر صفر مقابل ژاپن، جام قهرمانی نخستین دوره مسابقات قهرمانی آسیا را نصیب خود کرد.
فرشته کریمی در دقیقه 18 گل قهرمانی سفید پوشان ایران را به ثمر رساند. این ششمین گل او در این تورنمنت بود، گلی که در برابر پرافتخارترین تیم فوتسال زنان این قاره به ثمر رسید.
فرزانه توسلی درون دروازه، عصر درخشانی را در مالزی سپری کرد و تمام موقعیتها را از بازیکنان حرفهای ژاپن گرفت. فرشته کریمی، نسیمه غلامی کاپیتان، فهیمه زارعی و فاطمه اعتدادی سایر بازیکنان ایران بودند.
سرمربیگری تیم ایران به عهده خانم فروزان سلیمانی است که سابقه قهرمانی در لیگ فوتسال ایران را دارد و سه ماه قبل جایگزین شهناز یاری شده بود.
این نخستین قهرمانی زنان ایرانی در رشتههای توپی، در تاریخ ورزش زنان آسیاست. دو سال قبل، تیم تیم ملی فوتسال بانوان ایران با شکست در وقت اضافه مقابل ژاپن به عنوان نایب قهرمانی بازیهای داخل سالن قهرمانی آسیا دست یافت که نخستین مدال ورزش بانوان ایران پس از انقلاب، در رشتههای توپی در سطح قاره آسیا محسوب میشد. گرچه در پایان سال، شهرزاد مظفر سرمربی این تیم از ناگزیر شد از سمت خود کنارهگیری کند.
فرزانه توسلی در آن مسابقات هم دروازهبان اصلی ایران بود. نسیمه غلامی، سپیده زرینراد، فهمیه زارعی، فاطمه اعتدادی، پریا نوروزی، فرشته کریمی، سهیلا ملمولی، لیلا اقبالی، نیلوفر اردلان، نسترن مقیمی، آرزو صدقیانیزاده، نغمه مرادی و بهناز خیاط (دروازهبان ذخیره) دیگر بازیکنان ایران بودند که از این جمع لیلا اقبالی پس از پایان مسابقات، از تیم ملی خداحافظی کرد.
موفقیت بعدی را هم فرشته کریمی رقم زد تا برای نخستین بار در تاریخ رشتههای توپی، یک ورزشکار زن ایرانی در جمع ده بازیکن برتر جهان قرار بگیرد. ایران در رقابتهای جام جهانی کوچک عنوان پنجم را به دست آورده و در آسیا نیز به مدال نقره دست یافته بود. به همین خاطر فرشته در جمع نامزدهای برترین بازیکن زن جهان در سال 2013 قرار گرفت.
کریمی در واکنش به این انتخاب گفته بود: «ما در کل جهان دیده شدیم الا در کشور خودمان. متاسفانه زمانی که از جام جهانی و قهرمانی آسیا بازگشتیم از سوی مسئولان تقدیر نشدیم. فکر نمیکنم در حال حاضر هم کسی از مسئولان بداند که چنین افتخاری به دست آمده. هشت سال در تیم ملی بودم اما حتی دو سکهای که قرار بود بعد از مسابقات آسیایی بگیرم، دریافت نکردم.»
ماجرای تجلیل از بازیکنان فوتسال، فقط تبعیض نبود و جنبههای تحقیرآمیزی هم داشت. فهیمه زارعی که در شهرستان بشاگرد زندگی میکرد، گفته بود به خاطر مشکل مالی نمیتواند به «جشن تجلیل» در ورزشگاه آزادی بیاید. او با اصرار لیلا اقبالی کاپیتان تیم خودش را میرساند تهران. از تیم فوتسال زنان رسماً دعوت کرده بودند اما بلیت و هزینههای رفت و آمد به عهده خودشان بوده!
آن روز در ورزشگاه آزادی، تیمهای ساحلی، نوجوانان، فوتسال و فوتبال مردان رفتند پایین، جایزه گرفتند، عکس انداختند، پخش زنده شدند، مصاحبه کردند. اما فهمیه اهل بشاگرد و همتیمیهایش برخلاف وعدهای که داده شده بود، به پشت جایگاه شیشهای ورزشگاه آزادی منتقل شدند و بدون تجلیل، از همانجا برگشتند شهرستانهایشان!
تیم ملی فوتسال زنان ایران با چنین شرایط و پیشینهای قهرمان آسیا شده. حتی در آستانه اعزام، نیلوفر اردلان به خاطر آنچه مخالفت همسرش با خروج او از کشور عنوان شد، نتوانست تیم ملی را همراهی کند.
حضور گسترده تماشاگران ایرانی در فینال قهرمانی 2015 آسیا و حمایت همه جانبه آنها از دختران ایرانی، از نکات بارز این مسابقه بود. علی کفاشیان به اتفاق الهه عرب عامری نایب رییس بانوان فدراسیون نیز از تماشاگران این دیدار بودند.
تیم زنان ایران در این رقابتها با نتیجه 6 بر صفر در برابر هنگ کنگ و 1-9 مقابل ازبکستان به برتری رسید. آنها به عنوان صدرنشین گروه A راهی مرحله نیمه نهایی شدند. زیرا در جدال نهایی گروه، توانستند مالزی میزبان مسابقات را 2-4از پیش رو بردارند.
ایران سپس با غلبه بر تایلند، راهی دیدار نهایی شد. ملیپوشان ایران در مرحله نیمه نهایی و در بازی با تایلند، با ارائه یک بازی تاکتیکی و حساب شده، در نیمه دوم به گل برتری رسید و تا پایان بازی توانست از تک گل زدهاش دفاع کند. زهره میثمی موفق شد گل صعود به فینال را وارد دروازه تایلند کند.
در دیدار ردهبندی، تایلند توانست بر مالزی غلبه کند تا پایینتر از ایران و ژاپن، روی سکوی سوم بایستد.