کشته و حدود 250نفر زخمی داد. حال 80 نفر بسیار وخیم است. به گفته پلیس فرانسه، در کنار جسد یک سوءقصدکننده انتحاری گذرنامه سوریه یافت شده است.
تشدید کنترل مرزهای آلمان و فرانسه
• پلیس فدرال آلمان بر شدت کنترل مرزهای این کشور با فرانسه افزوده است. یکی از سخنگویان پلیس میگوید تمام قطارها از مبداء فرانسه کنترل میشوند. ایالت مرزی “راینلند ـ فالتس” نیروهای پلیس و ناوگان بالگردهای انتظامی را به حالت آماده باش در آورده است. قرار است نیروهای نظامی مسلح در همکاری با پلیس فدرال شنبهشب در مرزهای این ایالت و فرانسه به گشتزنی بپردازند. سخنگوی وزیر داخلی ایالت “راینلند ـ فالتس” آلمان گفت که ماموران مسلسل و جلیقه ضد گلوله حمل میکنند. افزون بر این “عملیات نامحسوس” نیز در برنامه پلیس قرار دارد. وزیر کشور آلمان، توماس دمزیر از شدت گرفتن تدابیر امنیتی خبر داد اما گفته میشود تاکنون شواهدی دال بر برنامهریزی برای یک حمله تروریستی در آلمان به دست نیامده است.
بازداشت چند مظنون در بلژیک
• در منطقه “مولنبئک” بروکسل چند نفر در ارتباط با حملههای تروریستی در پاریس بازداشت شدهاند. این منطقه از محلههای مهاجر نشین بروکسل است و بیشتر ساکنان آن عرب و ترکتبار هستند.
پناهجوی مظنون سوری
• منابع امنیتی یونان در گفتوگو با “اشپیگل آنلاین” عبور یکی از افراد مظنون به شرکت در عملیات تروریستی پاریس از این کشور را تائید کردند. بنا بر این گزارش یکی از عاملان احتمالی انفجارهای پاریس یک شهروند سوری است که نام و مشخصاتش سوم اکتبر در یکی از اقامتگاههای موقت پناهجویان در یونان ثبت شده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس احتمال میدهد که این فرد از طریق ترکیه و در چارچوب برنامههای اتحادیه اروپا برای ساماندهی به پناهجویان وارد جزیره لروس یونان شده باشد. مقامهای دولتی یونان درباره مسیری که این فرد برای رسیدن به پاریس طی کرده اظهار بیاطلاعی میکنند. پلیس فرانسه کنار جسد مردی که گمان میرود یکی از تروریستها بوده یک گذرنامه سوری یافت اما نام این فرد را فاش نکرده است.
همبستگی برلین و دیگر شهر
• شامگاه شنبه دروازه مشهور “براندنبورگ” در برلین و نزدیکی سفارت فرانسه به رنگ پرچم فرانسه نورافشانی شد. همزمان در بسیاری دیگر از شهرهای جهان عمارتهای مشهور و مهم به رنگهای آبی، سفید و قرمز در آمدند.
جزئیات تازه از هویت تروریستها
• یکی از عاملان عملیات تروریستی پاریس مرد جوانی با پاسپورت فرانسوی است که پیشتر به خاطر ارتباط با اسلامگرایان افراطی از سوی پلیس شناسایی شده بود. رادیو “اروپا 1” به نقل از همکاران پزشکی قانونی گزارش داد که دستکم یکی از بمبگذاران انتحاری نوجوانی بین 15 تا 18 ساله بوده است. یکی دیگر از عاملان احتمالی انفجارهای پاریس که گذرنامهای سوری داشته از طریق یونان وارد اروپا شده است. معاون رئیس پلیس یونان میگوید این فرد سوم اکتبر وارد جزیره لروس شده بود. به گزارش یک روزنامه بلژیکی، ظاهرا سه نفر از تروریستهای حادثه پاریس از ساکنان منطقه “سن- ژان- مولانبئک” بروکسل بودهاند.
دستگیری یک فرانسوی مسلح در فرودگاه لندن
• پلیس بریتانیا در فرودگاه گتویک در جنوب لندن یک مرد فرانسوی مسلح به سلاح گرم را دستگیر کرده است. پیش از آن مأموران به علت یافتن اثاثیه مشکوک، ترمینال فرودگاه گتویک را تخلیه کرده بودند.
توقف یک پرواز از هلند به پاریس
• به دنبال تهدید فردی ناشناس پرواز یک هواپیمای مسافربری از فرودگاه آمستردام به مقصد پاریس متوقف شد و همه مسافران آن پیاده شدند. پیشتر فردی ناشناس توسط توییتر تهدید به انفجار هواپیما کرده بود. مأموران تهدید را جدی گرفته و هواپیما را جستجو کردند، اما چیز مشکوکی نیافتند.
رئیس جمهور آمریکا در نشست تیم امنیتی شرکت کرد
• باراک اوباما در رابطه با انفجارهای پاریس با تیم امنیتی خود به رایزنی پرداخت. در پایتخت، واشنگتن، و شهرهای بزرگ مانند نیویورک، شیکاگو و لسآنجلس مراقبتهای امنیتی تشدید شده است. اوباما بعد از ظهر شنبه برای شرکت در اجلاس سران گروه 20 به مقصد ترکیه پرواز میکند.
در میان قربانیان ایرانی وجود ندارد
• خبرگزاریهای ایران با استناد به سفارت ایران در پاریس گفتهاند که در میان قربانیان انفجارهای پاریس هیچ فرد ایرانی یا ایرانیتبار وجود ندارد. به گفته سفارت جمهوری اسلامی این موضوع را “حوزه بحران” که در وزارت کشور فرانسه تشکیل شده، تائيد کرده است.
وزیر کشور آلمان هشدار داد
• توماس دمزیر، وزیر کشور، پس از رایزنی با مقامات امنیتی گفت که آلمان نیز در معرض تهدیدات تروریستی قرار دارد و در همین رابطه رشتهای از اقدامات امنیتی اتخاذ شده است. او گفت: «وضعیت جدی است. اینک هنگام همبستگی است، در دولت و پارلمان، در میان مردم و در اروپا».
تدابیر امنیتی در کشورهای اسکاندیناوی
• کشورهای اسکاندیناوی تدابیر امنیتی خود را شدت بخشیدهاند. به دنبال انفجارهای پاریس وزیر کشور فنلاند اعلام کرد که مراقبت در بندرها و فرودگاههای کشور شدت یافته است. در سوئد و دانمارک مراقبت از نهادهای سیاسی و اجتماعات شدت گرفته است.
شناسایی یکی از عاملان انفجارهای پاریس
• پلیس یکی از عاملان انفجارهای پاریس را شناسایی کرده است. گفته میشود که او مردی فرانسوی است که هویت او برای دستگاه امنیتی آشنا بوده است. پلیس به کمک یک هیئت متخصص پزشکی مشغول شناسایی سایر عاملان انفجارهاست.
افزایش کنترل مرزی
• به دنبال انفجارهای پاریس همسایگان فرانسه، به ویژه ایتالیا، اسپانیا و آلمان کنترل مرزی برقرار کردهاند. کنترل مرزی که مطابق توافقهای درونی “اتحادیه اروپا” برداشته شده بود، به دنبال انفجارهای پاریس، دوباره به صورت “گزینشی” برقرار شده است. مأموران فرانسه نیز در کنترل مرزی فعالتر شدهاند.
درمان 300 نفر در بیمارستانهای پاریس
• حدود 300 نفر از مجروحان انفجارهای پاریس در بیمارستانهای پایتخت فرانسه مورد معالجه قرار گرفتند که جراحت 80 نفر از آنها شدید بوده است. تا ساعات ظهر 53 نفر از بیمارستانها مرخص شدند. گفته میشود که بیشتر مجروحان یا بستگان آنها از آثار شوک یا ضربه روانی شدید رنج میبرند.
صعود از برج ایفل ممنوع شد
• شهرداری پاریس بالا رفتن از برج ایفل را ممنوع کرد. اندک زمانی پس از انتشار خبر انفجارهای پاریس، صعود از برج ایفل برای همه منع شد. روزانه به طور متوسط 15 تا 20 هزار نفر از برج ایفل بالا میروند. پارسال 7 میلیون نفر از برج ایفل بالا رفتند. این آمار نشان میدهد که برج ایفل با ارتفاع 324 متر پرجاذبهترین نقطه دیدنی جهان است.
افزایش مراقبت از سفارتخانههای فرانسه
• دولت فرانسه مراقبت از وابستگیهای سیاسی و فرهنگی آن کشور در خارج را شدت بخشیده است. در کشورهای خارجی مراقبت از سفارتخانهها، کنسولگریها، مدرسهها و بنیادهای فرهنگی مربوط به فرانسه افزایش یافته است. در برلین روبروی سفارت فرانسه مانع آهنی گذاشته شده است.
فرانسه سوگوار است
• فرانسه نیمروز دوشنبه (16 نوامبر) در اندوه مرگ دهها قربانی کشتارهای شامگاه جمعه یک دقیقه سکوت میکند. قرار است در سراسر کشور پرچمها به حالت نیمهافراشته در آیند. پیش از این فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، سه روز عزای عمومی اعلام کرده بود.
گذرنامه سوری کنار یک عامل انتحاری
• به گفته پلیس فرانسه کنار جسد یک عامل انتحاری گذرنامه سوری یافت شده است. بنا به آخرین تحقیقات پلیس نزد جسد مردی که شامگاه جمعه خود را در ورزشگاه فوتبال منفجر کرد، گذرنامهای یافت شده که به کشور سوریه تعلق دارد.
• حسین امیرعبداللهیان، معاون وزیر خارجه ایران در حاشیه نشست وین درباره بحران سوریه با وزیر خارجه فرانسه دیدار و حملات پاریس را محکوم کرد. او این حادثه را به دولت فرانسه تسلیت گفت.
• ایتالیا کنترل امنیتی مرزهای خود را افزایش داده است.
• کنراد شمانسکی، وزیر امور اروپا در دولت جدید لهستان میگوید،پس از حملات پاریس لهستان دیگر نمیتواند سهمیهای از پناهجویان که توسط اتحادیه اروپا برای این کشور در نظر گرفته شده را بپذیرد. او دوشنبه (16نوامبر) کار خود در دولت جدید را آغاز خواهد کرد.
• احمد طیب، رئيس دانشگاه الازهر مصر کشتار پاریس را محکوم کرد و گفت، اسلام با تروریسم میانهای ندارد.
• کشورهای عربی حملات پاریس را محکوم کردند. عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهور مصر بر حمایت مصر از مبارزه با تروریسم تأکید کرد. وزیر خارجه عربستان خواستار دو برابر شدن مأموریتهای ضد تروریسم شد. سخنگوی دولت اردن گفت، اردن در کنار فرانسویها ایستاده است. امیر کویت مراتب همدردی خود با مردم فرانسه را اعلام کرد.
• بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائيل به بازماندگان قربانیان حوادث پاریس تسلیت گفت و افزود، که پرچمهای ادارت دولتی و سفارتخانههای این کشور به حالت نیمهافراشته در آمده است.
• یواخیم گاوک، رئيسجمهور آلمان با محکوم کردن حوادث پاریس گفت: «خشم ما از کشتار باید به عزم و آمادگی دفاعی ما تبدیل شود. ما در کنار فرانسویها هستیم.» او در بیانیهای افزود: «ارزشها و آزادی اروپا در تمامی تاریخ مورد حملات دشمنان قرار گرفته است. با این همه، اروپای ما همچنان در مسیر دمکراسی و حقوق بشر پیش میرود. حتی حملات خونین دولت اسلامی آن را تغییر نخواهد داد.» او از اروپاییها خواست به دفاع از ارزشهایی مانند آزادی، برابری و برادری که بیش از 200سال پیش انقلابیون فرانسه آن را اعلام کردند ادامه دهند.
• بشار اسد، رئیسجمهور سوریه میگوید، حمایت غرب از مخالفانش به “گسترش ترور به خارج” کمک کرده است.
• پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان کشتار پاریس را “غیر قابل توجیه” و “غیر انسانی” خواند و ضمن محکوم کردن آن همدردی خود با تمامی مردم فرانسه را اعلام کرد.