16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

اوباما: هنوز استدلالی قوی علیه توافق اتمی با ایران نشنیده‌ام

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه 5 مرداد، گفت که هنوز «استدلالی قوی» علیه حصول توافق هسته‌ای با ایران که شایسته بررسی‌های دقیق باشد نشنیده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای اوباما که در سفر خود در آدیس‌آبابا، پایتخت اتیوپی، سخن می‌گفت در ادامه از اظهارات اعضای حزب جمهوری‌خواه آمریکا علیه توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کرد.
در همین ارتباط، باراک اوباما در بخش دیگری از سخنانش به اظهارات تازه مایک هاکبی، از نامزدهای حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری، واکنش نشان داده و آن را «بخشی از جریانی از اظهارات» نامید که «مضحک و غم‌انگیز» هستند.
مایک هاکبی روز چهارم مرداد گفته بود که توافق هسته‌ای با ایران اسرائیلی‌ها را به سمت «کوره آدم‌سوزی» هدایت می‌کند.
آقای اوباما روز دوشنبه در ادامه گفت که «لفاظی‌های» جمهوری‌خواهان در مورد توافق با ایران، ممکن است باعث شود که از شدت مطرح شدن منفی دونالد ترامپ در عناوین رسانه‌ای کاسته شود اما «این شیوه رهبری» امور سیاسی نیست.
دونالد ترامپ، ثروتمند آمریکایی و از نامزدهای جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری است که پشتیبانی از او در نظرسنجی‌ها رو به افزایش است اما به خاطر اظهارات تندش در خصوص مهاجران به ایالات متحده و دیگر موضوعات با انتقادهای زیادی روبه‌رو شده‌است.
رئیس‌جمهوری آمریکا در بخشی دیگر از سخنانش در اتیوپی به اظهارات «تد کروز»، سناتور ایالت تکزاس نیز اشاره کرده و با انتقاد از آن گفت که «رهبران حزب جمهوری‌خواه اینها هستند.»
تد کروز در آستانه دست‌یابی طرف‌های مذاکره به توافق هسته‌ای وین گفته بود که «اوباما رهبر حمایت از تروریسم است نه ایران.»
پیش از این نیز باراک اوباما مخالفان توافق جامع هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی را با طرفداران جنگ عراق یکی کرده و گفته بود که در میان مخالفان این توافق، کسانی هستند که اعتقاد داشتند جنگ عراق فقط چند ماه طول می‌کشد و برای جنگ شتاب داشتند.
دولت اوباما تاکید دارد که توافق هسته‌ای با ایران مانع وقوع یک جنگ دیگر در خاورمیانه شده، اما برخی از سناتورها و نمایندگان کنگره آمریکا که مخالف این توافق هستند، این توافق را «یک توافق بد» می‌نامند و می‌گویند که ایران پول‌های آزادشده خود را صرف «تروریسم» می‌کند.
نتایج یک نظرسنجی تازه نشان می‌دهد، اکثریت مردم آمریکا با وجود تردید در مورد توانایی‌های توافق اتمی در جلوگیری از ایران برای «مسلح شدن به سلاح اتمی»، اما از توافق به دست آمده و تلاش‌های دیپلماتیک حمایت می‌کنند.