Scroll Top
16661 Ventura Blvd, Encino, CA 91436

تاکید دوباره مصباح یزدی بر برابرنبودن شیعه و سنی

آیت‌الله مصباح یزدی با انتقاد از کسانی که انسجام و امنیت کشور را در گرو وحدت ملی ایرانی‌ها می‌دانند، بار دیگر بر محوریت اسلام تاکید کرد. او همزمان گفت که باید میان شیعه و سنی فرق گذاشته شود.
آیت‌الله مصباح یزدی رئیس “موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی” و یکی از استادان بانفوذ حوزه علمیه روز یکشنبه (6 سپتامبر/ 15 شهریور) در دیدار با اعضای هیئت علمی دانشگاه امام حسین و جمعی از سربازان عضو هیئت علمی دانشگاه‌های سراسر کشور، جنگ ایران و عراق را از همه جنگ‌های پس از انقلاب‌ها متفاوت دانست، زیرا به گفته او این جنگ “مقدس” بود.
مصباح سپس به دیدگاه کسانی در جامعه و حکومت حمله کرد که نگران وحدت مل،ی ایرانیان هستند و به گفته او: «تقید به پیش رفتن اسم اسلامی ندارند و می‌گویند که اختلافات قومی یک آتش زیر خاکستر است و باید کاری کنیم که اصل وحدت ملی ایرانی در کشور حفظ شود»
مصباح این افراد را کسانی توصیف کرد که: «می‌گویند عرق ایرانی بودن را تقویت کنیم تا کشور از هم نپاشد و این در ظاهر حرف منطقی‌ای هم به نظر می‌رسد اما امام راحل در زمانی حرف از جمهوری اسلامی زد که همین مسائل هم مطرح بود.»
“شیعه و سنی برابر نیستند”
تاکید مصباح در این سخنرانی این بود که نظام حکومتی ایران و انسجام جامعه همچنان باید بر مولفه‌های دینی و مذهبی بچرخد. با این همه او حتی این فکر را نادرست خواند که شیعه و سنی در ایران باید با هم برابر باشند.
این اولین بار نیست که مصباح یزدی بر عدم تساوی شهروند شیعه و سنی در ایران تاکید دارد. او سال گذشته نیز در یک سخنرانی اهل سنت را در ردیف پیروان “دین ناحق” قرار داد و گفت: «باید کتاب‌های شیعه در بین اهل تسنن ترویج یابد تا کسانی که تعصب کمتری دارند، زودتر به دین حق دست پیدا کنند.»
تاکید مصباح به عنوان “معلم اخلاق حوزه علمیه” و “مفسر برجسته قرآن” پیوسته این بوده است که «مسلمانان به طور یکسان از نعمت دین بهره‌مند نیستند.»
از نگاه منتقدان، همین درک و دریافت‌های رایج در حکومت سبب شده که اقلیت سنی در ایران با تبعیضات و محرومیت‌هایی روبرو باشد و حتی در شهر بزرگی مانند تهران اجازه ساخت مسجدی مخصوص به خود را نیابد. غیبت سنی‌های ایران در رده‌های بالای حکومتی و حتی کم‌شماربودن آنها در مدیریت‌های کلان مناطق سنی‌نشین را هم به همین درک و دریافت‌های مسلط نسبت می‌دهند.